Reflexió crítica APIMA

L’APIMA entregarà al Consell Escolar convocat per demà, la següent carta, fent una reflexió crítica de la situació de l’entorn educatiu. Vol ser una crida a la unitat de tota la comunitat educativa. El fet singular dels membres d’aquesta comunitat, que podem estar a distints estaments de la mateixa (docents, pares, polítics, etc…) ocupant mes d’un lloc a l’hora, fa que sigui més fàcil posar-nos en el lloc d’altres membres, per això, a més de la reflexió, hi ha una petició al centre i a l’equip de professors, perquè no es facin renovacions de llibres de text pel curs vinent.

Aquesta es la carta al complet. 
A la atenció del Consell Escolar de l’IES EMILI DARDER.

Benvolguts companys de comunitat.

Com tots sabeu aquest any està sent un any molt dolent per tota la comunitat educativa i l’any vinent es presenta encara pitjor, per mor del famós TIL, entre d’altres, però es en els mals moments quan hem d’estar mes units.

Al llarg d’aquest curs l’APIMA, i així ho ha reconegut la pròpia directora del centre, al seu discurs de graduació de 4 ESO, ha recolzat totes les iniciatives promogudes, entenent que són per bé de l’educació dels nostres fills/es, és per això que ens sorprèn que en aquest escenari tan advers, se’ns afegeixi una renovació de llibres de text (un, dos, … és el de menys), l’APIMA no pot estar d’acord en aquesta decisió i menys sense arguments sòlids que la recolzin.

El Pla de Reciclatge de Llibres, organitzat per l’APIMA, va mes enllà de voler ser una mesura per respondre a la certificació com a Centre Eco-ambiental, pretén també que moltes famílies pugin fer front a les despeses de principi de curs i que els nins/es estiguin en igualtat de condicions, ja s’ocuparà el TIL de les desigualtats.

Demanam als professors i a l’equip directiu que reconsiderin la renovació de llibres de text. No volem cap llibre nou perquè, sabem ben cert que això no aportarà res de nou a la formació ni a l’educació dels nostres fills/es aquest curs. Per tant, per mínima que sigui, és una despesa que s’hauria de fer acompanyada d’una justificació de pes, i ens sembla que hores d’ara no és el
cas i desconfiam que aquest canvi suposi una millora de l’educació.

Estam en els temps digitals i les noves tecnologies ens aporten moltes solucions i complementen les eines que ja tenim. En època de retalls, no podem demanar als nostres docents, en general, més implicació ni mes esforç personal, però si que mantinguin el que ja ens han demostrat, no és hora de restar, sino de sumar, amb treball d’equip, coordinació i coherència entre departaments i estaments de tota la comunitat educativa, renovació dels elements que realment aportin millores de qualitat educativa (cavallets per les aules d’arts plàstiques, renovació dels equips de so,….),  iniciatives i propostes que ja veniu realitzant i que responen a la renovació pedagògica.

Entenem que el sistema ens estreny a tots i no nomes en educació, però no hem de permetre que l’ofegament ens faci perdre el mon de vista. Tota despesa, gran o petita, sempre és important i ha de ser consensuada, ja tenim prou imposicions.

                                                           Ciutat, 19 de Juny de 2013
                                                           La Junta de l’APIMA IES EMILI DARDER                                                           Adela Ródenas Jiménez
                                                           Presidenta APIMA IES EMILI DARDER
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad