Explicació del comitè de vaga

Us transcribim l’explicació que ha publicat el comitè de vaga de l’assemblea de docents al seu bloc. 
LA CONSELLERIA NO VOL NEGOCIAR I S’AMAGA DARRERE EL TIL
Avui, dia 17 d’octubre, hem viscut un nou episodi de l’esperpèntic procés de negociació al que ens ha volgut sotmetre la Conselleria d’Educació. Com sabeu, dimarts passat ens van entregar un document en el qual ens advertien que a partir d’aquell moment només volien negociar sobre el calendari d’aplicació del TIL, i que qualsevol altre punt de la negociació quedava congelat i a expenses que s’arribàs a un acord amb el TIL.
Així, la Conselleria admetia que té doblers per dedicar a educació, però que no ho farà si no aconsegueix que ens agenollem en la qüestió del TIL. La Conselleria ha assegurat en la mesa de negociació que disposa de partides pressupostàries per millorar les ràtios i augmentar les plantilles. Per millorar i augmentar l’assignació dedicada a ajudes de menjador, transport i llibres. Per cobrir millor les baixes i per millorar la situació dels interins respecte la seva contractació. A més, disposa de tot l’estalvi de les nòmines dels treballadors durant les tres setmanes de vaga (4 milions d’euros segons els comptes més conservadors). Però, res de tot això serà possible, perquè la intenció de la Conselleria no és millorar la qualitat de l’educació, sinó utilitzar l’educació per als seus objectius polítics, exemplificats en el Decret TIL, la Llei de Símbols o el tarannà repressiu dels expedients als directors de Menorca.
Els comitès demanàrem poder negociar punt per punt els 10 punts de la vaga, però a la Conselleria no li interessa el més mínim arribar a cap acord, i així ho demostrà. A la nostra proposta de marc de negociació parcial, respongué dilluns amb un tot o res.
Avui hem anat a la Conselleria a les 17h, quan estàvem citats. Hi hem anat amb una proposta sobre cada un dels temes que ens han empès a aquesta vaga. Hi hem anat carregats d’arguments i de raons. A la Conselleria no ens devien esperar. Formalment sí, ells hi eren tots, per fer-se la foto amb la sala buida. Aquesta era la foto que volien, i el titular que desitjaven era que «els comitès de vaga rompen la negociació». Als 10 minuts de reunió la Conselleria ha demanat un recés. Després de més de mitja hora han tornat per entregar als representants dels comitès…  el mateix document que ens entregaren dimarts! Avui la Conselleria ha romput les negociacions amb els Comitès de Vaga.
El Secretari autonòmic, Guillem Estarellas, ha declarat que no tornarà a convocar els comitès de vaga fins que aquests no li presentin una contraproposta al calendari d’implantació del TIL. És a dir, fins que no acceptem la imposició sí o sí del TIL. A més ha dit que la resta de punts els treurà de la negociació amb els comitès de vaga i els durà a partir de la setmana que ve a les meses sectorials d’educació amb els sindicats. La Conselleria vol dividir el moviment dels docents, però no sap que això ja no és possible. El senyor Guillem Estarellas no ha entès res del que ha passat al llarg d’aquest darrer mes. LA COMUNITAT EDUCATIVA LI HA GIRAT L’ESQUENA. I S’HA POSAT A FER FEINA AL MARGE DE LA CONSELLERIA.
El comitè de vaga
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad