Circular FAPA – Inici de curs 2014-15

        
  CIRCULAR INICI DE CURS  2014-2015  
                                   
Benvolguts companys/es associats/ades,
Començam un altre curs amb energies renovades, disposició per col·laborar amb tothom qui vulgui sumar per l’educació dels nostres fills des de la sinceritat i amb una experiència que ens ha d’ajudar per orientar les nostres actuacions correctament.
La junta directiva estam, com sempre, a la vostra disposició però enguany més que mai hem d’entendre que FAPA MALLORCA som tots i que és responsabilitat de tots participaren la seva gestió per fer realitat els nostres seus objectius.
L’inici de curs no fa pensar que pugui ser un curs normal. Les famílies encara no han cobrat les beques de menjador del curs passat; els projectes TIL s’imposen malgrat no hagin estat aprovats ni validats pels inspectors d’educació; inspectors que s’han vist reduïts a la meitat per una nova decisió improvisada i de darrera hora; tenim un dubtós informe de la Conselleria que pretén autojustificar-se.
Des de FAPA volem encarar el curs amb propostes constructives, que ajudin a construir entre tots l’educació que volem i que alguns estan desmuntant. Per això treballam de manera molt estreta amb la resta de les entitats de la comunitat educativa. Des de la identitat pròpia del nostre col·lectiu, participam en totes les iniciatives conjuntes que ajudin a aconseguir aquest objectiu. Estam participant activament en la redacció de la proposta de model educatiu del Cercle Educatiu, amb la coordinació del Llibre Verd i estam en contacte directe amb les iniciatives de MenorcaEdu21 i Pitiüses pel Pacte Educatiu.
En aquest sentit, celebrarem a finals de setembre una primera reunió de representants d’APIMA que pensam que és molt important. Volem tractar el plantejament estratègic del curs: cap a on volem anar i la importància de treballar junts, entre nosaltres i amb la resta de la comunitat educativa. Intercanviarem informació entre tots, tractarem els temes que a tots ens preocupen i vos presentarem propostes i iniciatives que pensam són molt interessants. Rebreu la convocatòria més endavant, però pensau que la vostra assistència és imprescindible.
Aquest inici de curs està indefectiblement marcat per la convocatòria de vaga de dia 15. Ja hem deixat ben palès als mitjans de comunicació el nostre posicionament, que les famílies compartim els motius però que, en aquest moment, no ens sembla l’alternativa adequada. El curs passat era una via inexplorada que pensàvem que sensibilitzaria el Govern, per la importància dels motius i la contundència de l’acció. Avui sabem que aquest Govern és insensible a això i al sentir majoritari de la comunitat educativa.
Evidentment, sempre amb el màxim respecte pel dret a la vaga dels docents i el màxim respecte pels pares i mares que decideixin donar suport a la vaga el dia 15. En principi la convocatòria de vaga no afecta els serveis complementaris
La Conselleria i el Govern no han estat a l’alçada de les circumstàncies i han demostrat la seva falta de voluntat per fer d’aquest “un curs normal”, com els demanava, en ple, la comunitat educativa la setmana passada.
És amb aquesta idea responsable de continuïtat amb la què ens volem quedar per afrontar l’inici d’un curs que, gràcies a la feina de tots, durem endavant com hem fet curs rere curs des de ja fa més de 20 anys.
Atentament,
La junta directiva
FAPA MALLORCA
Marina Corelli – secretària tècnica
FAPA MALLORCA – 971432131 – Gremi Tintorers 2, 07009 Palma
421B4CFB-A4CE-4D1A-841E-BF1323CCFE029C3FBD1D-3F76-427B-BB90-41A474E101B1
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad