POSSIBLE CANVI MASSIU DE LLIBRES

Des de l’APIMA informem els pares i mares que el canvi de llibres que imposa la LOMQE no té justificació pedagògica, i així mateix, que recolzarem en allò que puguem a totes les famílies, decideixin comprar o no comprar els llibres nous.
La junta de l’Apima per unanimitat, en defensa dels interessos de totes les famílies que ens donen el seu suport i sobretot d’aquelles menys afavorides, siguin o no membres de l’Apima, vam adreçar a la direcció del nostre centre, una carta expressant la nostra preocupació per la possibilitat de canvi massiu de llibres que proposa la LOMQE, llei que es troba en vies d’implantació i que podria derogar-se ben aviat, inclús abans de completar el curs. A l’escrit que mencionem, apel·larem al sentit de la responsabilitat i el sentit comú dels docents de l’Emili Darder, que ja altres vegades han demostrat tenir-ho.

La situació actual és que les editorials ja han fet en els llibres de text d’enguany els canvis que proposa la LOMQE, i és gairebé segur que només posaran a la venda aquests llibres nous.
Hem de senyalar que en alguns casos les edicions noves només tenen com a canvi significatiu el número de registre ISBN. Els continguts continuen sent els mateixos amb qualque petit canvi que no aporta res de nou, és a dir, res que no estigui ja en els llibres de què disposem i amb els que podríem continuar treballant reciclant-los, com fem cada curs, rebaixant considerablement les despeses de les famílies que podem adquirir algunes assignatures per 3, 6 o 9 €, depenent dels volums.

Existeix qualque excepció de llibres nous que responen a assignatures noves. En aquests casos podria ser justificable haver de comprar exemplars nous, donat el cas que el departament a qui pertoqui no estigui disposat a preparar material per donar-ho als alumnes a classe.

Per les notícies que ens arriben dels distints departaments, alguns estarien decidits a canviar els llibres, malgrat saber que tenen els mateixos continguts ‘redistribuïts’ i amb la cara rentada. Així mateix ens consta que altres departaments han decidit rectificar la seva postura inicial i no canviaran el llibre, facilitant que puguem aprofitar tots els que aconseguim de reciclatge. Per aquestes assignatures, com passa cada curs, algunes famílies decidiran comprar llibres nous i d’altres reciclats, tots serviran com a bons.

La junta de l’Apima  trobem que aquest no és un bon moment per fer l’esforç d’una despesa evitable, i a més, a causa d’una situació imposada i amb tan poc fonament, i així ho expressàrem a la direcció perquè ho transmetés als departaments. Esperem encara respostes i llistats de llibres definitius.

Hem de recordar que altres centres ja canviaren llibres amb la posada en marxa del TIL. En el nostre hi havia consens, no era el moment de fer una despesa per un projecte abocat al fracàs, tal com es plantejava. 

Ens agradaria continuar en aquesta línia de consens i sentit comú. El nostre interès principal són els nostres fills i el que volem per ells, i en l’escrit que vos hem mencionat demanarem al centre que en cas d’haver de contemplar fer un canvi de llibres de text s’ajorni pel curs 2016-2017, amb una millor perspectiva del camí a seguir.
Contem més que mai amb la vostra ajuda i col·laboració per aconseguir el màxim volum possible de llibres per reciclar.
Salutacions cordials

Junta APIMA IES Emili Darder
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad